четвер, 11 вересня 2008 20:42

Кішка повернулася додому за дев"ять років

  Господарі кішки Діксі вважали, що тварину збила вантажівка. Натомість вона бігала за кілька кілометрів від свого будинку
Господарі кішки Діксі вважали, що тварину збила вантажівка. Натомість вона бігала за кілька кілометрів від свого будинку

Кішка Діксі зникла 1999 року. А кілька днів тому вона повернулася до своїх господарів Алана та Джиллі Діланей із британського міста Бірмінгем. Родина вважала, що тварину збила вантажівка.

Нині Діксі 15 років. Її знайшли за кілька кілометрів від будинку подружжя. Місцевий житель повідомив у службу захисту тварин, що околицями бігає надто худа, недоглянута кішка. Представник служби перевірив мікрочип, що вживлений під шкіру тварини, і встановив, кому вона належить. Діксі повернули господарям.

— Я ніколи не бачив таких щасливих людей, — каже робітник, який приніс кішку Алану та Джиллі.

Подружжя запевняє, що характер Діксі не змінився. Найбільше вона любить смажену рибу. Охоче їсть булочки з варенням та кокосову стружку.

Королівська служба захисту тварин закликає британців використовувати мікрочипи. Пристрій завбільшки з рисове зернятко вводять під шкіру тварині, він не завдає шкоди і ніколи не загубиться. Це — електронний документ. Кожен чип має ідентифікаційний номер. Позначку про нього ставлять у паспорт тварини. Усю інформацію про кішку чи собаку заносять у національну базу даних.

За допомогою мікрочипу у липні додому повернули пса Рокко з Нью-Йорка. Він зник п"ять років тому. Його господарка, тоді 6-річна Наталі Вілацис, кілька місяців обшукувала околиці. Зрештою дівчина завела собі пуделя Боніту, хоча і сподівалася на повернення Рокко. Пса знайшли в штаті Джорджія, за 1300 км від домівки, й ідентифікували його за чипом.

Зараз ви читаєте новину «Кішка повернулася додому за дев"ять років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі