вівторок, 12 жовтня 2010 06:17

Кім Чен Ір на військовий парад прийшов із сином

Автор: фото: Reuters
  Учасники параду на честь 65-річчя Трудової партії Північної Кореї рухаються через площу Кім Ір Сена у столиці Пхеньяні. Під час свята демонстрували також танки та ракети
Учасники параду на честь 65-річчя Трудової партії Північної Кореї рухаються через площу Кім Ір Сена у столиці Пхеньяні. Під час свята демонстрували також танки та ракети

10 жовтня лідер Північної Кореї Кім Чен Ір зі своїм молодшим сином Кім Чен Уном відвідали військовий парад у столиці Пхеньян. Урочистість пройшла на честь 65-річчя правлячої у КНДР Трудової партії.

Захід відвідали представники Китаю, Непалу, Польщі, Австрії, Росії та Монголії. Участь у параді взяли 20 тис. військовослужбовців.

Свято почалося на площі засновника країни Кім Ір Сена, що правив 46 років, батька теперішнього лідера. Духовий оркестр грав пісні на честь Кім Чен Іра.

Коли голова КНДР вийшов на публіку, тисячі військових зустріли його гучними аплодисментами. У небо запустили потужний феєрверк.

— Це свято щорічне. Цього року воно в деякій мірі присвячене наступникові теперішнього лідера, — коментує подію кореспондент Аліна Чо. Вона розповідає, що контроль при вході на площу був особливо жорстким — перевіряли сумки, ноутбуки і навіть ручки.

Американська і південнокорейська преса називає наступником Кім Чен Іра його старшого сина Кім Чен Уна, якому 27 або 28 років. Про нього відомо, що навчався в Пхеньяні. Західні видання пишуть, що наступник лідера Північної Кореї знає німецьку, англійську і французьку мови.

27 вересня Кім Чен Ун отримав від батька звання генерала. Проте на парад прийшов у цивільному — без медалей і військової форми.

— Кім Чен Ір намагається переконатися, що присвоєнням звання генерала своєму синові, не образив старших офіцерів, — коментує одяг Кім Чен Уна місцевий експерт Гордон Чан.

Напередодні Кім Чен Ір із сином з'явився на стадіоні в Пхеньяні, де проходило театралізоване дійство до річниці Трудової партії. Сиділи віддалено від усіх в оточенні військових чиновників.

Зараз ви читаєте новину «Кім Чен Ір на військовий парад прийшов із сином». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі