понеділок, 28 січня 2008 16:43

Кар"єру письменниці зіпсувала взуттєва фабрика

Замість серйозних високохудожніх новел, американська письменниця Джоан Брейді, 67 років, змушена була писати другосортні трилери. А все через взуттєву фабрику поряд із її домом у місті Тотнес англійського графства Девон.

Жінка довела в суді, що саме робота підприємства зашкодила її кар"єрі. Через шкідливі викиди у Джоан почали німіти руки і ноги. Шум заважав зосередитися на роботі. Фабрика погодилася виплатити 115 тис. фунтів (1 млн 150 тис. грн) компенсації.

— Усе це страшенно мене дратувало. Я почувалася хворою, — розповідає письменниця. — Я так сильно злилася, що не могла працювати.

1993 року Брейді стала першою жінкою, яка за "Теорію війни" отримала одну з найпрестижніших літературних нагород Великої Британії — Вітбредівську премію.

Проте цей роман став її останнім визначним твором. Наступну новелу "Холодний вітер з майбутнього" письменниця розпочала вісім років тому, але через проблеми зі здоров"ям так і не завершила. Лікарі підтвердили, що вона страждала на нервовий розлад, спричинений шкідливими хімікатами.

Зараз ви читаєте новину «Кар"єру письменниці зіпсувала взуттєва фабрика». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі