понеділок, 20 жовтня 2008 19:30

Капітан Фродо пролазить у тенісну ракетку

Автор: фото: reuters/Will Burgess
  Фродо Сандвен використовує свою недугу — гнучкі суглоби — для заробляння грошей. Циркову кар’єру розпочав у 9 років
Фродо Сандвен використовує свою недугу — гнучкі суглоби — для заробляння грошей. Циркову кар’єру розпочав у 9 років

32-річний норвежець Фродо Сандвен із дитинства хворіє на синдром Елерса-Данлоса. У нього недостатньо з"єднувального білка колагену. Через це суглоби Сандвена надзвичайно гнучкі.

— Лікарі сказали мені ще в дитинстві, що я маю бути обережним — надто високий ризик зламати собі щось. Однак замість ускладнювати собі життя я вирішив заробляти на недузі, — каже чоловік.

Він працює акробатом у французькому цирку "Ля Кліке". Виступає під псевдонімом Капітан Фродо. Вміє жонглювати та ковтати шпаги. Під час свого коронного акробатичного номера пролазить через тенісну ракетку без струн.

Сандвен народився у норвезькому містечку Хауґесунд. Циркову кар"єру розпочав у 9 років. Його батько був фокусником. Спершу хлопчик був у нього асистентом. Потім циркачі вирішили використати надзвичайну гнучкість Фродо. У 12 років він став головним героєм вистав. Показував, як легко може звільнитися від ланцюгів та кайданів.

Зараз ви читаєте новину «Капітан Фродо пролазить у тенісну ракетку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі