четвер, 17 серпня 2006 20:32

Індія відзначила День незалежності

Автор: фото: reuters
  Художник із міста Чандіґарх в Індії розфарбовує ідол індуїстського бога Кришни напередодні Дня незалежності країни
Художник із міста Чандіґарх в Індії розфарбовує ідол індуїстського бога Кришни напередодні Дня незалежності країни

На День незалежності Індії по-справжньому повеселитися вдалося тільки селянам. Вони традиційно прикрашали храми, поклонялися своїм численним богам і влаштовували танці до ранку.

Тим часом чиновники в містах тільки про те й думали, як уберегти населення від терористів. На вулиці вивели 60 тис. поліцейських. На дахах будинків розмістили снайперів. У Нью-Делі, столиці Індії, поліція перевіряла всі автомобілі. А рух транспорту перекрили в радіусі трьох кілометрів навколо місця, де з нагоди свята виступав лідер країни, прем"єр-міністр Манмохан Сінґх, 73 роки. Саму ж трибуну прем"єра оточили куленепробивною огорожею зі скла.

В Індії діє кілька сепаратистських організацій, які час від часу вбивають людей, підривають автомобілі, поїзди й будівлі. Найбільша серед них, Визвольний фронт Ассаму, вже 25 років намагається відвоювати незалежність штату Ассам. Напружено і в Кашмірі — регіоні, частини якого належать Індії, Пакистану та Китаю.

Найбільш екстремальним День незалежності Індії, напевно, видався військовим із міста Бумла, що на кордоні з Китаєм. Вони святкували при мінусовій температурі на висоті 4700 м над рівнем моря. 1962 року в цьому регіоні індуси воювали з китайцями. Минулого ж вівторка 90 військових із Китаю приїхали до індійських колег у гості і привітали їх зі святом. Разом вони були на бенкеті, а потім танцювали.

Індія перестала бути колонією Великої Британії опівночі 15 серпня 1947 року. Рух за незалежність очолював лідер Індійського національного конгресу Махатма Ганді.

Зараз ви читаєте новину «Індія відзначила День незалежності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі