четвер, 29 травня 2008 18:55

Іммігрантки порушили тисячолітній

Кілька нелегальних іммігранток із Молдови пливли на човні з Туреччини до Греції. Їх супроводжував чоловік. Але ніхто не знав, що перед ними священна Афон. На ній розташовані чоловічі монастирі, а вхід жінкам заборонений уже близько тисячі років.

Молдаванок віком від 27 до 32 років, які висадилися на берег, помітили монахи. Ті намагалися пояснити адміністрації монастиря, що потрапили на Афон помилково і не збиралися порушувати багатовікової заборони.

Попри те, що монахи пробачили жінкам, їх забрали в поліцію. За нелегальне вторгнення на територію Афону карають позбавленням волі до двох років. Їх також судитимуть за спробу нелегально перетнути грецький кордон.

На горі Афон розташовані майже 20 чоловічих православних монастирів. У келіях живуть відлюдники з усього світу. Святиня має власне самоврядування, однак адміністративно входить до складу Греції. Острів патрулює грецька поліція.

1060 року імператор Візантії Костянтин Мономах видав указ, який забороняє жінкам перебувати на території священної гори. Це поширюється і на тварин — на Афоні немає жодного живого створіння жіночої статі.

Зараз ви читаєте новину «Іммігрантки порушили тисячолітній ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі