вівторок, 06 листопада 2012 07:30

Кажуть, що Путіна треба оперувати

"У нього чорний пояс із дзюдо, він стріляє в тигрів і їсть сирі яйця на сніданок. Але імідж суперсильного Володимира Путіна під загрозою, бо ходять чутки, що має серйозні проблеми зі здоров'ям", — пише британська щоденна газета "Ґардіан".

Журналісти помітили негаразди з 60-річним Володимиром Путіним минулого місяця під час саміту країн Азійсько-Тихоокеанського економічного співробітництва у російському місті Владивосток. Путін нібито шкутильгав.

Міжнародне агентство "Ройтерс" повідомляє, що у російського президента болить спина і його недуга може потребувати хірургічного втручання.

У французькому виданні "Ля Круа" надрукували: "Путіну дошкуляє задавнена травма хребта і він скасував деякі закордонні візити".

Усі ці мас-медіа твердять, що інформацію про хворобу отримали від анонімних джерел в уряді РФ.

— Важко сказати, на кого вони посилаються. Це не відповідає дійсності. Кожен спортсмен має багато травм. Особливо коли займається спортом активно і щодня, як це робить Путін, — коментує прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков.

Розповідає, що Володимир Володимирович "потягнув м'яз під час вправ, але це ніяк не позначилося на його роботі".

— Путіну хворіти не можна. Навіть нежить у його ситуації небезпечний. Будь-яку його слабість використають соратники, щоб перехопити владу. Зараз вони хоч і розуміють його неадекватність, та бояться. Однак усе зміниться, коли стане очевидна його неміч, зокрема фізична, — коментує депутат Держдуми від "Справедливої Росії" Ілля Пономарьов, 37 років.

У неділю, 4 листопада, Путін уперше за два тижні, відколи точаться розмови про його здоров'я, з'явився на публіці. До Дня народної єдності поклав букет червоних гвоздик до постаменту Кузьмі Мініну і Дмитрові Пожарському на Красній площі. "Ішов повільно, але без сторонньої допомоги", написало американське інформагентство "Ассошіейтед прес".

Володимир Путін при владі з 1999-го. На третій президентський термін його обрали 6 березня цього року. Переміг у першому турі голосування, набрав 63,6% голосів. Про своє здоров'я, як і про сім'ю, говорить рідко.

Зараз ви читаєте новину «Кажуть, що Путіна треба оперувати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі