четвер, 10 вересня 2020 00:21

Гаррі й Меган повернули Британії гроші за ремонт маєтку

Принц Гаррі та його дружина Меган Маркл повернули в британську казну $3,16 млн, майже 88 млн грн, витрачених на ремонт їхнього маєтку Фрогмор-гаус. Обіцяли це зробити, коли в січні оголосили про намір відмовитися від обов'язків королівської сім'ї. Маєток залишається власністю королеви. Гаррі, Меган та їхній син 1-річний Арчі можуть жити там, коли приїжджатимуть у Британію.

— Це останній їхній борг перед Британією, — говорить журналіст Еван Трентон із Лондона. — Вони відмовилися від усіх претензій. Розрахувалися за все, що були винні. Можуть починати життя з нуля. З другого боку, все одно можуть заробити на попередньому досвіді. Якщо колишні слуги королеви не вилізають із телепередач, то для Гаррі з Меган робота знайдеться. Історія їхніх стосунків із родиною Вільяма коштує мільйони.

Фрогмор-гаус відремонтували в 2018–2019 роках за бюджетні кошти. У січні Гаррі й Меган оголосили, що планують відмовитися від обов'язків королівської родини й самі на себе заробляти. У березні перебралися в Каліфорнію, США, де купили дім.

У Фрогмор-гаус для них замінили балки перекриття, оновили систему опалення й електрики, газові й водяні мережі. Роботи тривали пів року. Їх завершили за кілька місяців до народження Арчі 6 травня торік.

Гаррі з дружиною спочатку планував вести фінансову діяльність під брендом "Сассекс Роял", не відмовляючись від монарших титулів. Випускати серію товарів під цією торговою маркою. Проте згодом уклали угоду з королівською родиною про відмову від використання імені в бренді, а також від державного фінансування.

Кошти повернули після того, як підписали багатомільйонний контракт з американською продюсерською компанією "Нетфлікс" на серію передач про їхнє життя. Точну суму угоди не називають. Іншим компаніям у зйомках відмовляють.

Фрогмор-гаус — заміська резиденція членів британської королівської сім'ї неподалік Віндзорського замку.

Зараз ви читаєте новину «Гаррі й Меган повернули Британії гроші за ремонт маєтку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі