середа, 26 січня 2011 10:27

Ганна Машутіна передчувала ранню смерть

Під час вибуху в московському аеропорту "Домодєдово" загинула журналістка, поетеса і драматург з Одеси 29-річна Ганна Машутіна (справжнє прізвище Яблонська. — "ГПУ"). У неї залишилися чоловік і 3-річна донька.

— Аня была красивой и умной. Выиграла конкурс красоты среди журналисток в 2007 году. У нее были авторские амбиции, — згадує Галина Володимирська, подруга Яблонської і головний редактор журналу "Фаворит удачи".

Ганну називали представницею нової хвилі драматургів. Вона працювала переважно в Москві.

— У Росії років 30 тому була театральна актриса та режисер Маріанна Яблонська. Вона теж рано померла. Можна подумати, що на прізвищі Яблонська якесь прокляття, — каже Олександр Галяс, 58 років, заступник редактора одеської газети "Порто-франко".

— Мы должны были встретиться в прошлый вторник. Но Аня не прилетела, потому что у ее дочери был день рождения. Договорились на среду, 26 января. У нас планировалась первая репетиция ее новой пьесы "Четыре закона Ньютона" — о гранях любви, — говорить крізь сльози режисер московського сінема-центру "Тур де форс" Наталя Князєва, 56 років. Вони дружили з Ганною.

У понеділок удень вона сіла в літак в Одесі, який приземлився в Москві близько 16.00. У момент вибуху була в залі прибуття міжнародних рейсів "Домодєдово".

У кінці грудня 2010-го на своєму блозі Ганна писала: "Мне кажется, у меня осталось очень мало времени. В общем, давайте выпьем за то, чтобы уверить людей, что я "покаялся" перед смертью".

Народилася Ганна Яблонська в Одесі. Дипломант конкурсу сучасної драматургії "Вільний театр". Зайняла друге місце на міжнародному конкурсі "Премьера.txt" 2005 року, друге місце — на міжнародному конкурсі "Євразія" 2006-го. У Москву летіла на вручення премій журналу "Искусство кино". Автор п'єс "Бермудський квадрат", "Вихід до моря", "Дюймовочка і метелик", "Лист до зоопарку", "Шоу ковбоя без собаки".

Зараз ви читаєте новину «Ганна Машутіна передчувала ранню смерть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі