середа, 09 січня 2008 15:41

Французькі водії за кермом грають у комп"ютерні ігри

Французькі водії за кермом грають у комп"ютерні ігри

Із початку року французька поліція пильно вдивляється в кабіни вантажівок. Водіїв, які під час руху займаються сторонніми справами, штрафують. Така вказівка з"явилася після повідомлень про те, що дальнобійники дивляться телевізор або грають у відеоігри, рухаючись зі швидкістю 90 км/год.

Щоб їхати й не дивитися на дорогу, французькі водії вигадали спосіб, що назвали "керування вухами". Коли рух не дуже щільний, вони включають крейсерське управління — система автоматично підтримує задану швидкість руху. Праві колеса автомобіля водії спрямовують паралельно лінії, що відділяє дорогу від узбіччя. Оскільки покриття узбіччя має ребристу насічку, то як тільки-но машина з"їжджає з дороги, в кабіні стає шумно.

Читають за кермом, переглядають фільми та займаються сексом не лише у Франції. Торік дальнобійника з Британії ув"язнили на вісім місяців за те, що він тримав кермо між колінами та їв спагеті.

Влада американського штату Вермонт прийняла закон, що забороняє водіям під час руху грати на музичних інструментах. Таке розпорядження з"явилося після того, як свідки бачили водія, який за кермом грав на флейті.

Французька служба обслуговування доріг незадоволена не лише тим, що водії не дивляться, куди їдуть. Деякі дальнобійники ігнорують обладнані зупинки. Вони використовують пластикові пляшки, аби справити свої потреби. Потім викидають їх через вікно. Прибиральники змушені збирати вздовж доріг сотні пляшок із сечею.

Зараз ви читаєте новину «Французькі водії за кермом грають у комп"ютерні ігри». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі