пʼятниця, 19 жовтня 2007 17:43

Дружина британського прем"єра губиться в новому помешканні

Автор: фото: reuters/Dylan Martinez
  Сара Браун, дружина британського прем’єр-міністра Ґордона Брауна, на щорічній конференції Лейбористської партії в місті Борнмут 26 вересня цього року
Сара Браун, дружина британського прем’єр-міністра Ґордона Брауна, на щорічній конференції Лейбористської партії в місті Борнмут 26 вересня цього року

43-річна Сара Браун, дружина прем"єр-міністра Великої Британії Ґордона Брауна, зізналася, що досі відчуває благоговіння після переїзду до офіційної резиденції прем"єра. Із квартири N11 у N10 на Даунінґ-Стріт родина переїхала два місяці тому. Сара Браун і досі інколи блукає помешканням. Нещодавно сплутала двері до кімнати з дверцятами шафи.

Дружину Ґордона Брауна постійно порівнюють із Черрі Блер, 53-річною жінкою попереднього прем"єра. Черрі могла відкрити двері прем"єрського будинку в нічній сорочці. Її можна було побачити на рок-концертах. Натомість Сара уникає публічності. Одягається старомодно. Майже не робить макіяжу. Про особисте життя не розповідає.

Сара отримала диплом психолога у Бристольському університеті. Одногрупники згадують, що вона була хіпі: часто ходила боса, багато часу проводила на вечірках. Однак потім їй вдалося створити успішний бізнес. Одним із клієнтів її компанії стала лейбористська партія Великої Британії. Тоді вона й познайомилася з Ґордоном Брауном. Їхній роман тривав 2 роки. Вони одружилися 2000-го.

56-річний Ґордон Браун має репутацію інтелектуала. Однопартійці часом називають його "Сталіним". Він народився в родині шотландського священика. У 16 років, граючи в регбі, пошкодив ліве око. Його прооперували, але Ґордон залишився напівсліпим. Листки з промовами, написані крупним шрифтом, він завжди тримає по праву руку.

Перша дитина Браунів Дженіфер Джейн народилася недоношеною й померла через десять днів. 2003 року на світ з"явився син Джон, ще за 2 роки — Джеймс Фрайзер. Молодший син має серйозну недугу легень — циститний фіброз.

Нещодавно лондонська газета "Івнінг стандарт" уклала перелік тисячі найвпливовіших жінок британської столиці. Сара Браун потрапила до нього за свою благодійну діяльність і невпинну роботу поруч із чоловіком. "За лаштунками" вона робить усе можливе для підвищення іміджу Ґордона Брауна та його Лейбористської партії.

Зараз ви читаєте новину «Дружина британського прем"єра губиться в новому помешканні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі