середа, 13 лютого 2008 18:13

Друг Березовського помер у Лондоні

  Бадрі Патаркацишвілі раніше на хворе серце не скаржився
Бадрі Патаркацишвілі раніше на хворе серце не скаржився

У середу в Лондоні помер колишній кандидат у президенти Грузії 53-річний Бадрі (Аркадій) Патаркацишвілі. За попередніми даними, в опозиційного політика стався серцевий напад.

За словами його найближчого ділового партнера, російського олігарха Бориса Березовського, смерть Патаркацишвілі була неочікуваною. Обставинами смерті займається лондонська поліція.

Бадрі Патаркацишвілі був одним із найбільш впливових опонентів грузинської влади. Він посів третє місце під час позачергових президентських виборів у Грузії 5 січня цього року, здобувши 7,1% голосів виборців.

Грузинський опозиціонер був президентом Національного олімпійського комітету Грузії, виконавчим директором "Громадського російського телебачення" (телеканал ОРТ), заступником гендиректора АО "ЛогоВАЗ", головою "Московської незалежної мовної корпорації", "ТВ-6 Москва". У торішньому списку найбагатших грузинів планети в газеті "Джорджіан таймс" Патаркацишвілі був на першому місці зі статком у $12 млрд.

Нещодавно одна з грузинських газет опублікувала запис розмови Патаркацишвілі та голови спецдепартаменту МВС Грузії Іраклія Кодуа. Грузинський політик згадує російського президента Путіна і розповідає, що той прийшов до влади завдяки йому.

Правоохоронні органи Грузії звинувачували Патаркацишвілі у змові з метою державного перевороту та ліквідації державних посадовців. Його оголосили в міжнародний розшук.

У політика лишилася дружина та дві доньки.

Зараз ви читаєте новину «Друг Березовського помер у Лондоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі