вівторок, 19 жовтня 2010 05:27

Дітей із затоплених сіл відвозять у притулок

Через сильні зливи на півдні Краснодарського краю в Росії, що пройшли минулого тижня, розлилися кілька гірських річок. Затопило 22 населені пункти в Туапсинському й Апшеронському районах. Загинули щонайменше 14 осіб, дев'ятеро зникли безвісти. Затопило понад тисячу будинків. Жителів відвозять у лікарні та будинки для літніх людей.

— Моя родичка розвозить гуманітарну допомогу в цих районах. Розповідала, за свою зміну побачила із 20 трупів, хоч влада називає меншу цифру. Дуже сильно постраждали села Ципка, Кривеньковське Туапсинського району, — розповідає "ГПУ" 16-річний Анатолій Ковальов із міста Туапсе. — У селищі Зуліци повністю затопило цвинтар. Вода стоїть вище деяких надгробків. Навколо плавають квіти і свічки. Дітей постраждалих забирають у притулок для бездомних. Там їх годують, переодягають. Мер Туапсе пояснив, що умови і харчування там кращі, ніж у лікарнях.

Злива у Краснодарі почалася в середу. Через стихію на дорогах міста утворилися затори. У багатьох районах відключили електроенергію.

Наступного дня дощі перекинулися на сусідній Ставропольський край. Там у деяких селах рівень води в будинках сягав 60 см.

— У будинку-інтернаті для престарілих у Галюгаєвську, що у Ставропольському краї, зірвало дах. Пошкоджено 100 квадратних метрів покрівлі. Людей і персонал переселили в непошкоджену частину приміщення, — розповідають працівники закладу.

Кожному постраждалому виплатять разову допомогу — 10 тис. руб. (2 тис. 626 грн. — "ГПУ").

— Загалом із бюджету краю виділили 48 млн 100 тис. рублів, — каже глава адміністрації Краснодарського краю 49-річний Олександр Ткачов. — будемо вирішувати, кому ці гроші потрібніші.

Зараз ви читаєте новину «Дітей із затоплених сіл відвозять у притулок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі