вівторок, 18 грудня 2007 18:55

Дипломат відмовився від усиновленої дитини

Дипломат відмовився від усиновленої дитини

Сім років тому нідерландський дипломат із Гонконгу Раймонд Потерей, 55 років, удочерив у Південній Кореї дівчинку на ім"я Джейд. Нині вони з дружиною вирішили повернути її до дитбудинку.

Після того як Потереї удочерили Джейд, вони переїхали до Індонезії, а звідти — до Гонконгу. Саме тоді, за словами подружжя, почалися проблеми з дівчинкою. У той же час у них народилося двоє дітей.

Подружжя каже, що Джейд не могла пристосуватися до нових умов. Мовляв, їй складно жити в європейській родині, вона відмовляється від європейської їжі. Торік сім"я звернулася за допомогою до лікарів та спеціалістів. Ті порадили віддати дівчинку до соціального центру. Минулого тижня стало відомо, що Потереї збираються відмовитися від батьківських прав на неї.

— Я не маю що сказати з цього приводу, — говорить дипломат. — Це велика травма для моєї родини. Та ми маємо якось пережити. У міністерстві закордонних справ Голландії знають про мою ситуацію. Також я говорив про це з урядом Гонконгу. Там погодилися допомогти.

Учинок дипломата розкритикувала нідерландська преса та південнокорейська громада Гонконгу. Вони вважають дивними пояснення дипломата про причини відмови від дівчинки. Адже вона жила в родині майже від самого народження, і раніше проблем із нею не виникало.

Жінка, яка працювала нянею Джейд в Індонезії, говорить, що дівчинка була спокійною дитиною. Та прийомна мати ніколи не поводилася з нею як із рідною. Дівчинка постійно була з няньками.

МЗС Нідерландів підтримало рішення дипломата, але його відкликали до країни. Раймонд Потерей полетів додому минулого тижня. Це довелося зробити через скандал і напругу, що виникли навколо справи про відмову від дитини.

Зараз ви читаєте новину «Дипломат відмовився від усиновленої дитини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі