середа, 08 жовтня 2008 18:01

Дід Мороз не стане депутатом

У Бразилії відбулися чергові муніципальні вибори. Жителі країни мали обирати мерів та депутатів до міських рад. Жодної посади не отримали кандидати з іменами Барак Обама, Бін Ладен, Зідан та Дід Мороз.

Політики використовували імена популярних людей, аби привернути до себе увагу. Таким чином у бюлетенях з"явилися чотири Бараки Обами. Однак жоден із них не набрав у своєму місті більш як 2% голосів. Популярнішим був кандидат у мери міста Белу-Орізонті Дід Мороз. Він мав підтримку 12%. Проте цього все одно не вистачило.

73-річному кандидату в мери міста Дом-Кавальканті допоміг його вік. Він набрав однакову кількість голосів із 42-річним суперником. За бразильськими законами в таких випадках перемагає найстарший.

Під час муніципальних виборів відбувалися перестрілки. 5 жовтня в стрілянині між двома конкуруючими політичними угрупованнями в місті Бом Лугар загинули три людини. У Ріо-де-Жанейро солдати застрелили чотирьох. У столиці Бразилії поранили чоловіка, який намагався залізти до резиденції президента.

Зараз ви читаєте новину «Дід Мороз не стане депутатом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі