четвер, 04 жовтня 2007 18:05

Десять тисяч антилоп потонули за три дні

Кенійські селяни, які живуть на березі річки Мари, звикли, що повз їхні селища щороку пробігають тисячі антилоп. Тварини на зиму мігрують цим шляхом із Танзанії до Кенії.

Однак кенійці не можуть згадати, щоб при переправі через неглибоку річку Мару на їхніх очах гинуло так багато антилоп. Вони стверджують, що смерть тварин протягом трьох днів минулого тижня нагадувала масове самогубство.

— Спочатку у воду зайшов вожак зграї. Незрозуміло, чому він вирішив переходити саме там, де течія була найбурхливішою, — розповідає працівник заповідника Мара Терилін Лемар, яка бачила все на власні очі. — Вожак майже одразу впав і втопився. Інші тварини замість пошукати інший брід, як вони зазвичай роблять, кинулися за лідером у воду.

Назад антилопи повернути вже не могли. Течія збивала їх із ніг, а вибратися на другий дуже крутий берег у них не вистачало сил. У результаті за три дні загинуло понад 10 тис. антилоп-гну. Це приблизно 1% від їхньої загальної популяції.

— Антилопи завжди гинуть при міграції, — каже Лемар. — Однак немає пояснення масовості цьогорічного явища. Зазвичай за сезон гине не більше 1 тис. гну.

Зараз ви читаєте новину «Десять тисяч антилоп потонули за три дні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі