середа, 24 грудня 2008 18:43

Демонтували останній пам"ятник Франко

В іспанському місті Сантандер демонтували останній у країні пам"ятник диктаторові Франциско Франко. Усі статуї іспанського генералісимуса зберігатимуть у музеї.

Пам"ятник у Сантандері спорудили 1964 року. Він стояв на центральній площі міста й був точною копією статуї в Мадриді, яку знесли 2005-го. Окрім монумента, прибрали й герб. За кілька місяців на площі розпочнуть повну реконструкцію.

По смерті Франко 1975 року в країні поступово демонтували сотні пам"ятників. Торік іспанський парламент ухвалив закон про ліквідацію всіх пам"яток франкістської диктатури. Однак досі лишилися сотні вулиць і площ, названих на честь диктатора та його соратників. У Сантандері, зокрема, таких вулиць майже 40.

Генерал Франциско Франко Баамонде керував країною із 1939 року. Торік в Іспанії вийшла книжка хірурга Хуана Абарка. За його версією, Франко помер через помилку лікарів.

Зараз ви читаєте новину «Демонтували останній пам"ятник Франко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі