вівторок, 29 квітня 2008 15:41

Чоловік 24 роки тримав у підвалі доньку

73-річний Йозеф Фріцл із австрійського міста Амштеттен протягом 24 років тримав у підвалі свого будинку доньку Елізабет, 42 роки. Чоловік ґвалтував її. Жінка народила від батька сімох дітей. Один із близнюків помер невдовзі після народження.

Фріцл почав знущатися над донькою, коли їй було 10. Дівчинка кілька разів намагалася втекти з дому. Поліція заявляє, що мати Розмарі не здогадувалася про те, що чоловік ґвалтує дитину.

1984-го, коли Елізабет виповнилося 18 років, Йозеф закрив її в підвалі й повідомив дружині, що донька зникла. Відтоді дівчина не виходила надвір. Вхід до підземелля зі свого кабінету чоловік замаскував. До нього вели невеличкі двері з кодовим замком. У підвалі заввишки до 1,7 м було дві кімнати, телевізор, туалет і кухня.

Трьох дітей Елізабет батько забрав на виховання. Вони ходили до школи й не знали, що їхня мати живе в підвалі. Сусідам і дружині Фріцл сказав, що донька залишала малюків на порозі будинку. Ще троє дітей у віці від 5 до 19 років жили з матір"ю у підвалі й ніколи не виходили надвір.

Про злочин Фріцла стало відомо, коли одна з доньок, яка жила у підвалі, захворіла. 19-річна Крістен потребувала негайної госпіталізації. У лікарні медики сказали, що мають терміново побачити її матір. Тоді Йозеф погодився відпустити Елізабет до госпіталю. Там жінка звернулася до людей і розповіла про все, що з нею сталося.

Фріцла заарештували. Елізабет та її троє дітей, які ніколи не бачили сонячного світла, отримують психологічну допомогу. Усі вони кволі. Жінка погодилася свідчити в суді проти батька за умови, що ніколи більше не контактуватиме з ним. Розмарі вважала доньку зниклою. Вона також перебуває під наглядом психологів.

Зараз ви читаєте новину «Чоловік 24 роки тримав у підвалі доньку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі