понеділок, 23 січня 2006 10:56

Чи жив Христос насправді, встановить суд

"Я почав цю судову справу, тому що хотів завдати нищівного удару по церкві — осередку мракобісся і регресу", — заявив 74-річний Луїджі Касціолі, колишній агроном із італійського міста Вітербо.

Він звинуватив католицького священика Енріко Рігі, 76 років, у тім, що той обманює людей, коли каже, що 2006 років тому в Палестині жив Ісус Христос. Цим він нібито порушує італійський закон про зловживання народною довірою. А разом з ним це робить і вся католицька церква.

— У своїй книзі "Байка про Христа" я подаю докази того, що Ісус як історична постать не існував, — каже Касціолі. — Отець Рігі тепер повинен довести протилежне.

Замолоду обидва чоловіки разом училися в духовній семінарії. А до суду Касціолі звернувся ще три роки тому. Суддя кілька разів відхиляв справу, проте апеляційний суд врешті змусив її розглянути. Попереднє слухання призначено на 27 січня.

Інші автори плутають його з Іваном із міста Гамала

— Після семінарії ми взагалі не бачились. Я став священиком, пишу для церковної газети, а він пішов іншим шляхом. Тепер він подає на мене до суду, бо я начебто обманюю людей, — говорить отець Енріко Рігі.

Луїджі Касціолі вважає, що поза Біблією немає доказів того, що 2000 років тому по землі ходив чоловік на ім"я Ісус, якого потім розіп"яли. А всі інші автори плутають його з Іваном із міста Гамала, який виступав проти римської влади у Палестині. Тому християнство не має підстав для свого існування.

Отець Енріко Рігі стверджує, що і в релігійній, і у світській літературі є надзвичайно багато доказів життя Христа. Крім того, як він каже, мільйони людей за два тисячоліття повірили в нього.

— Касціолі каже, що Він не існував, а я кажу, що існував, — говорить отець Рігі. — Тепер суддя повинен буде встановити: існував Ісус чи ні.

Зараз ви читаєте новину «Чи жив Христос насправді, встановить суд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі