понеділок, 13 квітня 2009 17:54

Четвертий день голодує президент Болівії

Президент Болівії 49-річний Ево Моралес четвертий день голодує. У такий спосіб болівійський лідер змушує опозицію ухвалювати закон про вибори.

Моралес розпочав голодування 9 квітня. У цей день закінчився термін, в який парламент мав ухвалити закон про парламентські та президентські вибори. Згідно з ним право балотуватися у парламент могли б отримати представники корінного індіанського населення. Лідери опозиції переконані: поява у парламенті індіанців забезпечила б Моралесові підтримку у будь-яких рішеннях. Серед корінного населення президент надзвичайно популярний.

Про стан здоров"я болівійського лідера регулярно повідомляють по телебаченню. Моралес перебуває у президентській резиденції в оточенні однодумців, які також голодують. Він п"є воду і жує листя коки. Індіанці рослину, з екстракту якої виготовляють наркотик кокаїн, вважають надзвичайно поживною та корисною. Президент спить на матрацах, якими вислали підлогу.

— Голодуватиму, доки закон не ухвалять, — запевняє він.

1998-го Моралес витримав 18-денне голодування. Тоді з представниками болівійських фермерських профспілок майбутній президент протестував проти заборони коки.

Корінний індіанець Моралес посів президентський пост 2006 року. Активно просуває закони, що захищають права індіанського населення. Нового президента болівійці обиратимуть у грудні цього року.

Зараз ви читаєте новину «Четвертий день голодує президент Болівії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі