вівторок, 05 червня 2007 16:51

Колишній агент ЦРУ робить людям силіконові органи

Американець Роберт Баррон зі штату Вірджинія 24 роки працював на Пентагон та ЦРУ (Центральне розвідувальне управління). Він готував для шпигунів підробні документи і змінював їхню зовнішність. Тепер завдяки своїм навикам відновлює обличчя людей, спотворені хворобами та операціями.

Нові носи, вуха, очі, пальці й інколи ціли фрагменти обличчя Баррон робить із силікону. Нещодавно він повернув чоловікові втрачені око і щоку. Одна з його останніх пацієнток — 10-річна Медісон Шок. Дівчинка народилася без лівого вуха.

Спочатку Баррон зробив зліпок її правого вуха. На його основі виготовив ліве. Заливав його рідким силіконом. Потім пофарбув, щоб протез зливався зі шкірою обличчя. Його форма повинна відповідати природній будові слухових каналів, щоб у пацієнта залишався хороший слух. Після процедури дівчинка зможе носити окуляри і навіть слуховий апарат, якщо знадобиться.

Баррон ще в дитинстві навчився гарно малювати. Під час В"єтнамської війни проектував графічні навчальні посібники. Потім його взяли працювати у Пентагон. Там він вивчив техніку макіяжу, яку використовують у голлівудських фільмах, познайомився з багатьма спеціалістами з протезування.

Після 24 років служби в ЦРУ починати цивільне життя було важко. Колишнім агентам заборонено розповідати будь-що, пов"язане з роботою. Тому Баррон нікому не міг похвалитися своїми досягненнями.

Лише після довгих пошуків йому вдалося знайти кількох пластичних хірургів. Ті погодилися дати контакти людей, які мали негативні результати пластичних операцій. Вони й були його першими клієнтами. Тепер до Баррона їздять лікуватися з усього світу.

Зараз ви читаєте новину «Колишній агент ЦРУ робить людям силіконові органи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі