понеділок, 08 вересня 2008 17:38

Британка висіла на риболовецькому гачку

  Художниця Еліс Нюстед демонструє, через що проходять виловлені з промисловою метою акули, загнавши собі під шкіру гачки
Художниця Еліс Нюстед демонструє, через що проходять виловлені з промисловою метою акули, загнавши собі під шкіру гачки

26-річна британська художниця Еліс Ньюстед підвісила себе на великих риболовецьких гачках під стелею лондонського косметичного салону. Жінка висіла у вітрині та стікала кров"ю. У такий спосіб протестувала проти використання акулячих плавників у їжі та косметиці. Еліс вдягла лускові штани. Тіло пофарбувала сріблястою речовиною.

Таким чином вона імітувала оброблення, яке здійснюють над виловленими, ще живими акулами. Їм заганяють під шкіру гачки і вішають. Коли кров стече, обрубують плавники. Покалічену рибу викидають назад у море помирати. Акція протесту зібрала велику кількість глядачів.

— Через попит на суп з акулячих плавників та інші продукти з цієї риби їхня популяція різко скорочується, — каже Еліс Ньюстед. — Аби привернути до цього увагу, треба зробити щось яскраве. Вирішила пожертвувати власним тілом. Я вже протикала собі торс, ноги, руки, живіт і навіть коліна. Підвішування за груди важче перенести, ніж за спину. У такому положенні складно дихати.

Зараз ви читаєте новину «Британка висіла на риболовецькому гачку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі