Останнім часом британці відмовляються від ленчу. Ціни на продовольчі товари збільшуються, тому їсти в ресторанах і кафе стало дорого. Люди снідають і обідають в офісах. Власники закладів харчування скаржаться на зниження прибутків.
— У січні філе з яловичини коштувало 19 фунтів. А в червні ми змушені були підняти ціну до 26 фунтів, — каже Паскаль Осіньяк, шеф-кухар лондонського "Клаб Гаскона". — Люди просто перестали замовляти цю страву. Усі намагаються скоротити бюджет.
Дорогі ресторани на кшталт "Клаб Гаскона" страждають від кризи не так сильно, як заклади середньої руки. Обід у фешенебельному місці коштує щонайменше 80 фунтів (приблизно 800 грн).
— Люди, які приходять у дорогий ресторан, зазвичай не дивляться на ціни. Для них кілька фунтів не мають великого значення, — пояснює Мішель Рю, власник кафе "Ля Гаврош". — Найбільше потерпають відвідувачі закладів, де можна поїсти за 20–30 фунтів.
На думку експертів, британці й надалі відмовлятимуться від ресторанів і готелів, а також заощаджуватимуть на розвагах.
Коментарі