середа, 10 вересня 2008 19:16

Близнючки підуть навчатися з різницею в рік

  Лексус (ліворуч) народилася на зламі літа й осені на 45 хвилин раніше від сестри Амбер. За чотири роки старша близнючка піде до школи, а молодшій доведеться почекати нового набору до першого класу
Лексус (ліворуч) народилася на зламі літа й осені на 45 хвилин раніше від сестри Амбер. За чотири роки старша близнючка піде до школи, а молодшій доведеться почекати нового набору до першого класу

Немовлята-близнючки Лексус та Амбер Конвеї з британського міста Норсгемптон народилися з різницею у 45 хв. Через це вони не зможуть піти до школи разом.

Лексус народилася 31 серпня за чверть до півночі, а щоб з"явилася на світ Амбер, матері зробили кесарів розтин о пів на першу наступного дня. У Великій Британії навчальний рік розпочинається 1 вересня. Тому старша дівчинка піде до початкової школи в 4 роки. А от молодшій доведеться дочекатися нового набору в перший клас.

Батьки 37-річна Сара Конвей та Йєн Колдвел, 42 роки, сподіваються віддати доньок на навчання одночасно. Однак вони вже стикнулися з бюрократичними перепонами.

— Я переконував адміністратора лікарні записати, що дівчатка обидві народилися 31 серпня. Однак мені відмовили, — розповідає Йєн.

Він має брата-близнюка. Тому хоче, аби доньки все робили разом. Його дружина також про це мріє.

Молодша з"явилася на світ у результаті кесаревого розтину

— Ми зраділи, коли дізналися, що я вагітна двійнею. Уявляли, що наші діти ніколи не будуть одинокі й ніщо їх не розлучить. Я зроблю все, аби до школи вони пішли разом, навіть якщо доведеться боротися за це наступні чотири роки, — каже Сара.

Жінка готова навчати дівчат удома або ж переїхати до Іспанії, де живе родина її чоловіка. Там шкільний рік розпочинається пізніше, тож не виникне проблем із різницею у віці близнят. Однак родина сподівається, що місцеві чиновники підуть їм назустріч. Представник освітнього комітету Норсгемптона Кейт Рідз визнав, що ситуація унікальна і потребує окремого розгляду.

— Спробуємо знайти рішення, яке підійде родині й не порушить заведеного порядку. Все ж таки не часто близнючкам доводиться йти до школи в різні роки, — визнає чиновник.

Зараз ви читаєте новину «Близнючки підуть навчатися з різницею в рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі