четвер, 25 жовтня 2007 18:35

Білоруси не приймуть нового прем"єра Польщі

Минулої неділі відбулися позачергові вибори до польського парламенту. Перемогу на них здобула ліберальна партія "Громадянська платформа". У її лідера Дональда Туска, 50 років, найбільше шансів стати прем"єром країни. Якщо це станеться, то він стане першим в історії главою уряду, якого сусідня країна Білорусь визнала персоною нон ґрата.

Якби Туск хотів вирушити з візитом до Мінська, то не зміг би цього зробити. У серпні цього року, коли він їхав до Гродна на День війська польського, його не пропустили на кордоні. Білоруські прикордонники поставили в його паспорті штамп про заборону в"їзду.

— Ми дали їм по морді. І правильно зробили, — сказав тоді білоруський президент Олександр Лукашенко, 53 роки, про Туска та групу польських послів у Білорусі.

У Мінську Туска звинувачують у розпалюванні ворожнечі між Білоруссю та Польщею. Влада вважає, що він втручається у внутрішні справи республіки й організовує на її території брудні пропагандистські заходи.

У вівторок увечері центрвиборчком Польщі оприлюднив офіційні результати виборів. Партія "Громадянська платформа", що перебувала в опозиції, отримала 41,51% голосів. Це гарантує її представникам 209 із 460 місць у парламенті. Раніше правляча консервативна партія "Право і справедливість" матиме 166 місць у новому парламенті.

Зараз ви читаєте новину «Білоруси не приймуть нового прем"єра Польщі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі