середа, 25 квітня 2012 06:00

Безрука дівчинка має найкращий почерк

Автор: фото з сайта www.store.post-gazette.com
  Енні Кларк виконує домашнє завдання. Олівець затиснула між культями. Найдовше вимальовує великі літери
Енні Кларк виконує домашнє завдання. Олівець затиснула між культями. Найдовше вимальовує великі літери

Американка 7-річна Енн Кларк, яка від народження не має кистей рук, здобула національну премію з каліграфії.

Дівчинку нагороджували під час уроків. Коли назвали ім'я, вона широко розкрила очі від здивування. Піднялася на сцену, взяла букети й конверт із $1 тис. премії. І відразу побігла на урок математики — її улюблений предмет. Після того розповіла журналістам, що на конкурсі треба було написати речення: "Спритна коричнева лисиця стрибає через лінивого собаку".

Енні ходить до першого класу християнської школи у Піттсбурзі. Том і Мері-Елен Кларки — її названі батьки. Подружжя виховує трьох своїх дітей і шістьох прийомних із Китаю.

— Про всиновлення задумалися, коли в нас народилася третя дитина — донька Еббі. У неї синдром Дауна. Тому і прийомних дітей брали з фізичними вадами. В одного хлопчика відсутнє праве передпліччя, у дівчинки — синдром Дауна, в Енні не було рук, — розповідає мати.

Енн удочерили у 2 роки.

— Вона така мила, добра. Ми обожнюємо її. Не можу уявити свого життя без маленької Енні, — додає мати.

Дівчинка вміє клеїти листочки й малювати, витинає сніжинок та метеликів, любить їздити велосипедом і плавати. Самостійно їсть, користується телефоном із сенсорним екраном, розчісується, фарбує нігті на ногах.

Національний конкурс із каліграфії ім. Ніколаса Максіма організовують із кінця 1980-х. Цьогоріч його проводили і серед дітей із обмеженими можливостями. Від часу заснування у змаганні взяли участь понад два з половиною мільйони школярів.

Зараз ви читаєте новину «Безрука дівчинка має найкращий почерк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі