четвер, 17 січня 2008 16:54

Безробітні зароблятимуть стерилізацією мавп

Влада штату Хімачал-Прадеш на півночі Індії хоче задіяти місцеву безробітну молодь для стерилізації мавп, що живуть на фермах, у містах та передмістях штату. Молоді люди пройдуть стажування у професіоналів. Операції робитимуть за допомогою лазера.

В Індії мавпи живуть у містах та населених пунктах поряд із людьми. Вони вважаються священними тваринами, тому їх не можна вбивати. Чисельні зграї приматів — стихійне лихо для країни. У пошуках їжі вони спустошують ферми. Нерідко нападають на людей. За останні місяці минулого року жертвами мавп стали понад 25 осіб.

У жовтні після нападу мавп помер заступник мера індійської столиці Делі Сурджіт Баджва. Він сидів на відкритій веранді свого будинку, коли на нього накинулася зграя приматів. Баджва почав тікати сходами, послизнувся і впав. Черепно-мозкова травма була смертельною.

Представники влади вважають, що стерилізація дозволить спинити темпи розмноження мавп і регулювати їх чисельність. Але екологи кажуть, що такий крок не вирішить проблеми, а навпаки погіршить ситуацію. Мовляв, невдало стерилізовані мавпи можуть стати ще агресивнішими та небезпечнішими.

Зараз ви читаєте новину «Безробітні зароблятимуть стерилізацією мавп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі