четвер, 19 квітня 2007 19:10

Березовський готує революцію в Росії

— Пора починати реальний екшн і змусити цей режим припинити існування, — заявив російський олігарх Борис Березовський, 61 рік, в інтерв"ю російській газеті "Твой день". — Я працюю над тим, щоб Захід обмежив російським чиновникам доступ до плодів західної демократії. Щоб їм дозволяли в"їзд лише в разі службової необхідності. Членам родин і їм самим не повинні давати візи на відпочинок, лікування, навчання дітей, вони не повинні мати можливості відкривати рахунки у західних банках.

Із 2000 року Березовський живе у Великій Британії. 2003-го йому надали статус політичного біженця. Про підготовку революції в Росії заявляє не вперше.

Минулого тижня британській газеті "Ґардіан" він сказав, що готує силовий варіант зміни режиму на батьківщині. Березовський розповів про свою домовленість із людьми з оточення Путіна, які йому допоможуть. Додав, що вже не перший день платить їм за це гроші.

— Щоб змінити цей режим, потрібно використовувати силу, — впевнений мільйонер-емігрант. — Демократичними методами його змінити неможливо.

Генеральна прокуратура у відповідь на такі заяви звернулася до Великої Британії з вимогою екстрадиції Березовського до Росії. Проте олігархові допоміг статус біженця — суд відмовив росіянам у їхньому проханні.

Зараз ви читаєте новину «Березовський готує революцію в Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі