середа, 19 серпня 2009 17:06

Барак Обама отримав гелікоптер із кухнею

Президенту США 48-річному Бараку Обамі передали у користування гелікоптер VH-71 із кухнею. Він належав міністерству оборони США. Там ним майже не користувалися. Кажуть, для міністерських справ він занадто дорогий.

У старого президентського гелікоптера "Марін Ван" закінчився строк експлуатації, тому в адміністрації президента збиралися міняти апарат. Новий гвинтокрил розрахований на випадок ядерної війни — він має захисні шари в обшивці, салон оснащений цифровою технікою, кухнею й меблями.

— Правда, у випадку ядерної атаки, їжа — це останнє, про що я думав би, — пожартував Обама.

Серію надсучасних гелікоптерів замовив попередник Обами екс-президент Джордж Буш. Мали виготовити 23 апарати. Проект коштував понад $13 млрд. Прийшовши до влади, Обама скасував замовлення. Пояснив: воно занадто дороге. Утім, дев"ять гвинтокрилів уже були готові. У користуванні був один.

У червні президент літав із дружиною 45-річною Мішель до театру на нью-йоркському Бродвеї. Подружжя двічі скористувалося гелікоптером. У Вашингтоні — щоб дістатися летовища, у Нью-Йорку — аби уникнути заторів. Тоді разом із перельотом літаком витратили близько $75 тис.

Президентський гелікоптер часто використовують для поїздок лідера країною. Кажуть, ним літати дешевше, ніж літаком.

Зараз ви читаєте новину «Барак Обама отримав гелікоптер із кухнею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі