понеділок, 10 грудня 2007 17:56

Автобус із пасажирами підірвали на автостанції

У неділю в Ставропольському краї Росії, що на Північному Кавказі, під час зупинки на автостанції злетів у повітря пасажирський автобус "ікарус". Двоє пасажирів загинули та 13 травмовані. Троє поранених перебувають у реанімації. Одна людина — в тяжкому стані.

22-річна Сусанна Газорян та 17-річна Олена Тарасова під час зупинки автобуса залишилися в салоні й загинули. Решта пасажирів, близько 30 чоловік, вийшли на станції.

За словами слідчих, саморобний вибуховий пристрій спрацював у задній частині "ікаруса". Вибухом могло зачепити ще один автобус, що стояв поряд. Та водій Віталій Майданюк устиг відігнати його на кілька метрів.

— Паливні баки моєї машини могли підірватися будь-якої миті, — каже Майданюк. — Від другого вибуху загинули б десятки людей. Поряд із автовокзалом були сотні пасажирів.

Оперативники вважають, що це був організований теракт. Розглядають дві основні версії події. За першою, одна з двох жінок, які залишились у салоні, могла бути терористкою-смертницею. На думку слідчих, вона планувала підірвати себе, коли автобус буде повністю заповнений пасажирами. Але через недосвідченість чи необережність вибухівка здетонувала під час зупинки. За другою версією, бомбу міг закласти інший пасажир і привести в дію за допомогою годинникового механізму або дистанційно.

Вибух пасажирського автобуса на Північному Кавказі став другим за останній місяць. 22 листопада висадили в повітря машину на адміністративному кордоні Північної Осетії та Кабардино-Балкарії. Тоді загинуло п"ять чоловік, 13 госпіталізували.

Зараз ви читаєте новину «Автобус із пасажирами підірвали на автостанції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі