вівторок, 21 грудня 2010 00:45

Ассанжа випустили під заставу

Увечері 16 грудня вищий суд Лондона випустив засновника скандального сайту "Вікілікс" 39-річного австралійця Джуліана Ассанжа під заставу 240 тис. фунтів (2 млн 990 тис. грн. — "ГПУ").

— Як гарно знову дихати свіжим повітрям Лондона, — сказав щойно звільнений Ассанж. — Планую продовжити справу.

Він подякував адвокатам, людям, які його підтримували, тим, хто долучився до збору грошей. Також судовій системі Великої Британії, де "ще не вмерло правосуддя".

Австралієць говорить, що його посадили за грати з політичних міркувань: щоб не розповсюджував інформацію, що неприємна США. Його адвокат також наголосив на політизованості процесу.

Наприкінці минулого тижня сайт чуток "Гавкер" опублікував особисте листування тоді ще 33-річного Джуліана Ассанжа з 19-річною студенткою фізико-математичного факультету з Мельбурна.

Чоловік умовляв дівчину, з якою познайомилися 2004-го в барі, піти з ним на побачення, робив їй компліменти, просив зателефонувати чи написати йому.

Джуліана Ассанжа на запит Швеції заарештували на території Великої Британії 7 грудня. У Швеції його звинуватили в сексуальних домаганнях і зґвалтуванні. Австралієць обіцяє доказати, що не винен. Минулого тижня на прохання випустити Ассанжа під заставу британський суд відмовив.

Зараз ви читаєте новину «Ассанжа випустили під заставу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі