понеділок, 27 серпня 2007 17:16

Японський принц лікувався від алкоголізму

Кузен імператора Японії Акіхіто 61-річний принц Томохіто нещодавно зізнався, що протягом місяця лікувався від алкогольної залежності.

— Уперше мені поставили діагноз "алкоголізм" у 30 років, — розповідає член королівської родини. — У мене трусилися руки. Пам"ятаю, що не міг втримати чашку з чаєм у кімнаті для поважних гостей в аеропорту. Я почувався жахливо, переживав слухові та оптичні галюцинації. Мені була потрібна допомога.

Томохіто почав пити, коли йому було 15. Хоча в країні дозволено вживати спиртні напої з 20 років. Останні три роки принц пив іще більше. Він пояснює, що всьому виною проблеми в імператорській родині. Зокрема дискусії про те, щоб дозволити жінці посідати престол.

Сорок років у палаці не народжувався спадкоємець престолу. У країні вже планували ухвалити закон, який дозволив би жінці стати імператрицею. Та восени минулого року Кіко, дружина другого сина імператора, народила сина.

Принц Томохіто став першим членом імператорської родини, хто публічно оголосив про свої проблеми з алкоголем.

Зараз ви читаєте новину «Японський принц лікувався від алкоголізму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі