пʼятниця, 10 жовтня 2008 16:15

Японські макаки працюють офіціантами

  Макакa Ят-чань працює за їжу: відвідувачі дають їй чайові соєвими горішками
Макакa Ят-чань працює за їжу: відвідувачі дають їй чайові соєвими горішками

У таверні "Каябукія" японського міста Уцуномія, що неподалік Токіо, відвідувачів обслуговують дві макаки. Мавпи Фуку-чань та Ят-чань два роки поспіль підносять клієнтам гарячі рушники для рук. Відвідувачі дають їм чайові — соєві горішки.

Кілька років тварини жили в господаря ресторану 63-річного Каожу Отсука. Чоловік побачив, що мавпи копіюють його дії під час роботи.

— Першим почав Ят-чань. Він постійно ходив за мною по таверні й намагався робити те саме, що й я. Жартома дав йому гарячого рушника, й він сам поніс його клієнтові. Потім це підхопив Фуку-чань, — розповідає Отсука.

Постійні відвідувачі кажуть: іноді мавпи розуміють їхні замовлення.

— Ми жартома попросили в Ят-чаня трохи пива. І він приніс! Дивовижно, але здається, що макаки розуміють нашу мову, — каже клієнт закладу Міко Такікава.

Згідно з японськими законами, тварини працюють по 2 год. на день. Власник ресторану має намір залучити до роботи й інших. Найближчим часом в Каожу Отсука з"являться три маленькі макаки.

Зараз ви читаєте новину «Японські макаки працюють офіціантами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі