вівторок, 01 вересня 2009 19:03

Американка повернулася до батьків через 18 років

Автор: фото з сайту www.dailymail.co.uk
  Зліва направо: 11-річна Джейсі Лі незадовго до викрадення 1991 року, 58-річний Філіп Гаррідо та його дружина 54-річна Ненсі. Від ґвалтівника дівчина народила двох дітей
Зліва направо: 11-річна Джейсі Лі незадовго до викрадення 1991 року, 58-річний Філіп Гаррідо та його дружина 54-річна Ненсі. Від ґвалтівника дівчина народила двох дітей

58-річний Філіп Гаррідо та його дружина 54-річна Ненсі з американського міста Антіох у штаті Каліфорнія 18 років утримували в заручницях 29-річну Джейсі Лі Дагард. Від викрадача вона народила двох дітей.

Джейсі викрали з автобусної зупинки 1991-го, тоді їй було 11 років. Батьки довго її розшукували, з роками змирилися із думкою, що вона загинула. Тим часом дівчинку тримали в наметі на задньому дворі Гаррідо. Чоловік регулярно силував її. Дружина Ненсі не заважала йому, допомагала прибирати намет, готувала їжу. У 14 років Джейсі народила від викрадача першу дитину — доньку Енджел. А за чотири роки другу — Старлет. Гаррідо дозволив полонянці гуляти неподалік дому, із дітьми ходив за покупками та в кіно. Сусідам казав, що усі троє — його діти. Ніхто не здогадувався, що Джейсі утримують силоміць.

Місцеві називали чоловіка "дивакуватим Філом". Він розповідав усім, що чує голос Бога. Із родиною майже ніхто не спілкувався — усі знали, що в 1970-х Філіп відбував тюремний строк за зґвалтування. Із дружиною Ненсі познайомився у в"язниці. Вона відвідувала свого ув"язненого батька, згодом заприятелювала з Філом. Кажуть, Ненсі — відлюдькувата, у всьому потурала чоловікові.

Останні кілька років Джейсі працювала в поліграфічній фірмі Гаррідо. Виготовляла візитівки для клієнтів. Попри те, що мала доступ до телефону й Інтернету, жодного разу не повідомила свого місцезнаходження. Психологи переконані: із часом у неї розвинувся Стокгольмський синдром — коли жертва починає відчувати симпатію до свого мучителя.

Про Джейсі Лі дізналися випадково: на Гаррідо звернули увагу, коли він із дружиною та доньками роздавав релігійну літературу на вулиці. Йому наказали прийти до поліцейського відділку. Там він добровільно розповів про викрадення. За кілька днів Джейсі із доньками повернулася додому в місто Саус Лейк Тахо в Каліфорнії. Батькам розповіла: ставилася до Гаррідо, як до чоловіка, бо мала із ним дітей. Родичі вважають, що дівчина потребує тривалої психологічної реабілітації.

Обох Гаррідо судитимуть за 29 статтями. Чоловіка також підозрюють у вбивствах 10 жінок і викраденні ще трьох малолітніх дівчат. Йому загрожує смертна кара.

Торік в Австрії засудили до довічного ув"язнення 73-річного Йозефа Фрітцля. Він тримав свою доньку Елізабет у підвалі 24 роки. За цей час зґвалтував її понад три тисячі разів. Від батька вона народила семеро дітей, одне немовля померло.

Зараз ви читаєте новину «Американка повернулася до батьків через 18 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі