четвер, 27 березня 2008 17:41

Американець у червні народить дівчинку

  Томас Беаті народився жінкою, але змінив стать. Тепер чоловік на 22-му тижні вагітності
Томас Беаті народився жінкою, але змінив стать. Тепер чоловік на 22-му тижні вагітності

Американець Томас Беаті з містечка Бенді, штаті Орегон, на 22-му тижні вагітності. 3 червня він повинен народити дівчинку.

Беаті народився жінкою. Пізніше Томас зробив операцію зі зміни статі, обмежився лише грудьми і прийомом тестостеронів для росту волосся, м"язів та інших ознак чоловічого тіла. Статеві органи, що дісталися йому від народження, змінювати не став. Нині у Беаті плоскі груди і набряклий живіт.

Із юридичної точки зору Томас — чоловік. Він 10 років офіційно одружений із Ненсі. Подружжя завжди хотіло дітей, але 20 років потому через хворобу жінці видалили матку. Томас і Ненсі вирішили, що дитину має виносити чоловік.

— Я припинив робити ін"єкції гормональних препаратів. Останній раз менструація у мене була вісім років потому, тому це рішення мало серйозні наслідки, — розповідає Томас. — Моє тіло відрегулювало себе лише за чотири місяці. І мені не треба було приймати жодних препаратів, щоб завагітніти.

Але знайти лікаря було важко. Беаті розповідає, що багато медиків відмовлялися працювати з релігійних переконань. У клініках не хотіли називати його "він", а Ненсі сприймати як дружину.

— Перший лікар, до якого ми звернулися, вимагав, аби я поголився, — обурюється Томас. — У реєстратурі над нами сміялися. Друзі та родина не підтримали. Більшість родичів Ненсі не знають навіть, що я транссексуал.

Змінивши дев"ять лікарів, подружжя отримало доступ до банку замороженої сперми.

Проте вагітність чоловіка була позаматкова, і в ньому почала розвиватися трійня. Через ризик для життя розвиток плоду перервали.

— Коли мій брат про це дізнався, — говорить Томас, — то сказав: "Це добре. Хто знає, яке чудовисько там могло народитися".

Беаті завагітнів удруге, і вже п"ять місяців усе проходить без ускладнень. Пара очікує на здорову доньку.

— Як себе відчуває вагітний чоловік? Надзвичайно, — каже майбутній батько. — Попри те, що в мене росте живіт із новим життям усередині, почуваюся стабільно і впевнено. Я чоловік. Технічно сприймаю себе, як сурогатну матір. Але при цьому не перестаю вважати себе чоловіком. Ненсі ставиться до мене як до людини, яка виношує нашу дитину. Я буду батьком своєї доньки, а Ненсі — її матір"ю. У нас буде чудова сім"я.

За словами Беаті, окрім лікарів, у їхньому містечку ніхто не знає, що Томас вагітний. Сусіди у це не вірять.

— Я думаю, це якийсь розіграш, — припускає сусід Рон. — Я бачив його кілька тижнів тому, і не було схоже, що Томас вагітний.

— Я можу виставити живіт і теж буду схожа на вагітну, — каже жінка на ім"я Джош. — Не знаю навіть, чи варто у це вірити.

Зараз ви читаєте новину «Американець у червні народить дівчинку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі