четвер, 05 жовтня 2006 19:26

Американці переплутали Грузію і штат Джорджія

Після того як у теленовинах у США почали розповідати про шпигунський скандал Росії та Грузії, деякі американці серйозно перелякалися за свою державу. Вони подумали, що в Сполучених Штатах перебувають російські війська.

Англійською "Грузія" звучить і пишеться точно так само, як штат Джорджія. Тому деякі користувачі Інтернету почали запитувати: що роблять війська Путіна в Атланті, столиці Джорджії? Американці на інтернет-форумах вимагали, щоб росіяни негайно залишили їхню територію, водночас не розуміючи, як вони там опинилися. Хтось навіть обурювався, дійшовши висновку, що жителі штату продалися комуністам.

Деякі співрозмовники намагалися пояснити, що слово "Джорджія" означає ще й назву країни. А російськомовні користувачі Інтернету беруть американців на глум, закликаючи їх учити як слід географію.

За результатами недавнього дослідження журналу "Нешнл джеографік", 63% американців не можуть показати на карті світу Ірак, а 75% — Іран та Ізраїль. Лише кожний десятий респондент зумів відшукати на карті Афганістан, а більш як 40% не знають, що Пакистан — країна в Азії.

Зараз ви читаєте новину «Американці переплутали Грузію і штат Джорджія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі