вівторок, 05 лютого 2008 16:59

Американці лікують зуби в Мексиці

Дедалі більше жителів США останнім часом їдуть до сусідньої Мексики, коли їм потрібна допомога стоматолога. Через досить високі ціни вони не можуть дозволити собі лікуватися вдома.

У Мексиці візит до дантиста коштуватиме принаймні вчетверо дешевше, ніж у США. Наприклад, поставити зубну коронку в Штатах коштує від $600 (3 тис. грн), у Мексиці — менш ніж $190. Тому американці звертаються до стоматологів із сусідньої країни, навіть попри складну кримінальну ситуацію та гірші санітарні умови.

— Мені треба було вирівняти зуби, — розповідає Дон Клей із Техасу. — Бездоганна усмішка допоможе мені досягти успіху в музичній кар"єрі. Але в Америці я не можу собі дозволити таких послуг.

Мексиканські дантисти починають переїжджати до прикордонних міст. Туди зазвичай приїздить найбільше американських клієнтів. У Хуаресі майже на кожному кроці розташовані стоматологічні клініки для клієнтів із різним рівнем прибутків.

— Ми з дружиною починали два з половиною роки тому, мали лише кількох клієнтів, — говорить Джо Ендель, власник клініки "Ріо Дентал". — Тепер обслуговуємо близько 150 клієнтів на місяць.

До "Ріо Дентал" звертаються люди з усієї Америки. Навіть із таких віддалених місць, як Аляска та Гаваї. Про прийом пацієнти домовляються через Інтернет. Потім летять до  американського міста Ель Пас на кордоні з Мексикою. Звідти їх доставляють до клініки автомобілем.

Зараз ви читаєте новину «Американці лікують зуби в Мексиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі