середа, 06 серпня 2008 18:18

Алієв не хоче бачити своїх портретів

Президент Азербайджану Ільхам Алієв, 46 років, наказав зняти свої портрети з вулиць і площ азербайджанських міст. Рішення прийняв напередодні президентських виборів. Вони відбудуться 15 жовтня.

— Хочу залишатися в серцях народу не портретами, а реальними справами, — заявляє президент. — Моїх зображень має бути не більше, ніж в інших кандидатів. Як тільки бачу свій портрет, наказую його зняти.

У президентських виборах не візьмуть участі кандидати від великих опозиційних партій. Мовляв, можливості нерівні, а населення пасивне. Кандидатом від правлячої партії "Новий Азербайджан" висунули Ільхама Алієва. Політологи вважають, що він вдруге очолить країну.

Змінивши на посту батька Гейдара 2003 року, Алієв став президентом. 2005-го він очолив правлячу партію, яка виграла вибори до парламенту. Тоді ж у країні розпочалися арешти представників опозиції. Їх звинувачували в підготовці державного перевороту.

Зараз ви читаєте новину «Алієв не хоче бачити своїх портретів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі