середа, 06 червня 2007 16:48

Актор Фред Томпсон хоче стати наступним президентом США

64-річний губернатор штату Теннессі, колишній актор Фред Долтон Томпсон заявляє, що хоче керувати Сполученими Штатами Америки. У президенти він балотуватиметься від республіканців.

Конкурентами Томпсона на внутрішньопартійних виборах стануть екс-мер Нью-Йорка Рудольфо Джуліані, 63 роки, та сенатор від Аризони 70-річний Джон Маккейн.

Джуліані має репутацію талановитого градоначальника. Його електорат — це бізнесмени й жителі мегаполісу. Він керував Нью-Йорком із 1994 по 2001 рік. Після подій 11 вересня став ледь не національним героєм. Для захисту міста та його жителів ухвалював суворі та справедливі рішення, кажуть городяни.

Маккейна називають "яструбом". Він — ветеран війни у В"єтнамі. Пропагує агресивну зовнішню політику. Свого часу критикував Білла Клінтона за нерішучі дії на Балканах.

Актор Фред Томпсон у виборців асоціюється з двома своїми героями. У 1990–1994 роках він грав принципового й чесного прокурора Арура Бранча в серіалі "Закон і порядок". А в документальному фільмі "Останній кращий шанс" був американським президентом.

Крім того, він знявся у військовому трилері "Полювання за "Червоним Жовтнем" із Шоном Коннері та пригодницькому бойовику "Виходу нема" з Кевіном Костнером.

Поки що Джуліані та Маккейн серйозно випереджають Томпсона в рейтингах. Однак останній має ще достатньо часу, бо свого єдиного кандидата республіканці обиратимуть у вересні.

На нещодавній прес-конференції актор зібрав близько 100 спонсорів. Попросив кожного допомогти і виділити на його кампанію щонайменше $50 тис.

Кар"єру Томпсон починав на посаді юридичного консультанта. Він працював під час розслідування "Вотергейтського скандалу" — прослуховування президента Ніксона. 1994 року його обрали до сенату як представника лобі. Через це свого часу він за законодавством не міг балотуватися у президенти.

Не захотів Томпсон також висуватися на посаду глави держави 2002-го. Тоді від передозування ліками померла його донька.

Загалом американці підтримують колишнього актора. Вони пам"ятають Рональда Рейгана, який до початку політичної кар"єри зіграв у 53 картинах.

Зараз ви читаєте новину «Актор Фред Томпсон хоче стати наступним президентом США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі