вівторок, 18 грудня 2007 19:13

Яхту Хусейна продадуть за 34 мільйони доларів

На аукціоні в Лондоні виставили на продаж яхту колишнього президента Іраку Саддама Хусейна. Стартова ціна "Оушен Бриз" — $34 млн (170 млн грн). Її збудували 1981 року в Данії, але так і не відправили до Іраку. Нині судно пришвартоване у французькому курортному місті Ніцца.

Яхту завдовжки 82 м декорували елементами з червоного дерева, золота, срібла та мармуру. У ванних кімнатах установлені золоті крани і джакузі. На "Оушен Бриз" є номери люкс, розкішні вітальні та міні-зали для гри в настільний теніс і більярд.

Окрім того, на яхті є майданчик для вертольотів, а також медичний пункт і театр з невеликою сценою. Для безпеки власників вона оснащена чорним ходом. Він веде до катера та невеликого підводного човна на випадок евакуації.

Разом з яхтою на аукціоні можна придбати особисті речі Саддама Хусейна. Політик із його оточення Хайтам Віхейб надав їх на суму близько $700 тис. (3,5 млн грн). Наприклад, сонцезахисні окуляри від Діор за $12 тис. і ручка Картьє за $5 тис. За словами Віхейба, нею колишній президент Іраку підписував смертні вироки.

Також є срібна каблучка, на якій написано арабською: "Для тебе будуть відкриті ворота небесні". Її Хусейн носив як талісман на щастя.

Колишнього іракського президента стратили торік 30 грудня за злочини проти власного народу.

Зараз ви читаєте новину «Яхту Хусейна продадуть за 34 мільйони доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі