четвер, 19 березня 2009 17:39

Агент КДБ Путін зображав перед Рейганом туриста

Автор: фото: Піт Суза
  Путін потрапив на знімок із президентом США Рональдом Рейганом, коли той прилетів із державним візитом до Москви
Путін потрапив на знімок із президентом США Рональдом Рейганом, коли той прилетів із державним візитом до Москви

Російський прем"єр 56-річний Володимир Путін 1988 року сфотографувався із президентом США Рональдом Рейганом. Кадр зробив американець Піт Суза. На фото   політик, тоді ще агент КДБ, стоїть серед туристів поряд із Рейганом на Красній площі у Москві.

У 1980-х Суза працював особистим фотографом президента Штатів. У травні 1988 року прилетів разом з американським лідером до СРСР. У Москві делегацію повели на екскурсію у центр міста. Коли Рейган із Горбачовим проходили Красною площею, до них підійшла група туристів.

— Серед них було кілька дітей, — згадує Суза. — Хтось запитав про права людей у США. Я тоді ще здивувався, як діти могли додуматися до такого. А потім мені пояснили: то не туристи, а агенти КДБ із родинами. Я зробив кілька кадрів.

На знімку Сузи видно Горбачова, кількох чоловіків і хлопчика, який простягає Рейгану руку. Поруч із малим стоїть блондин у смугастій футболці. Це Путін. Він працював у КДБ з 1975 року.

— Я добре його пам"ятаю, — каже Суза.— Він представився батьком того цікавого хлопчика (насправді у Путіна дві доньки. — "ГПУ").

Нині Суза працює особистим фотографом американського президента Барака Обами.

Зараз ви читаєте новину «Агент КДБ Путін зображав перед Рейганом туриста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі