вівторок, 22 травня 2007 15:58

95-річна фермерка стала найстаршою студенткою світу

95-річна американка Нола Окс із Канзасу закінчила навчання в університеті. Вона отримала диплом бакалавра історичних наук. Таким чином жінка стала найстаршим випускником вищого навчального закладу світу.

Все життя Нола провела на фермі. Наприкінці 70-х помер її чоловік, діти роз"їхалися. Жінці стало самотньо й нудно. Заради розваги вона почала заочно вчитися. Згодом переїхала до студмістечка. Жила з молодими студентами.

Нола вирішила вивчати історію, бо пережила багато з того, що викладають на лекціях.

— Я пам"ятаю, як мій батько записався до війська під час першої світової, — розповідає американка. — Мені тоді було близько шести років і ми їхали на конях. Я злякалася, бо думала, що він того ж дня піде воювати, а мама сама не заведе коней додому.

Із бабусею університет закінчила її 21-річна онука Александра.

— Небагато людей мого віку мають можливість відриватися зі своїми бабцями, — каже дівчина. — Студенти сприймають її як рівну собі.

Нола Окс побила рекорд своєї землячки Мозель Річардсон. 2004-го та закінчила інститут журналістики Університету Оклахоми. Річардсон було 90. Після навчання Нола Окс планує влаштуватися на круїзний лайнер. Буде розважати подорожуючих розповідями.

— Я ніколи не думаю про роки, — говорить Нола. — Якби люди менше думали про те, що помруть у певний вік, то довше і приємніше жили б. Я підбадьорюю інших. Раджу не сидіти на дивані й дивитися телевізор, а зайнятися чимось цікавим.

Зараз ви читаєте новину «95-річна фермерка стала найстаршою студенткою світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі