вівторок, 04 березня 2008 16:45

800 тонн риби загинуло в Греції

Автор: фото: REUTERS/Yiorgos Karahalis
  Із вод рибного господарства поблизу грецького селища Меніді дістають мертву рибу. Майже 300 тонн її перебуває на глибині понад 19 метрів
Із вод рибного господарства поблизу грецького селища Меніді дістають мертву рибу. Майже 300 тонн її перебуває на глибині понад 19 метрів

Понад 800 т риби загинуло в трьох фермерських рибних господарствах затоки Амвракікос, що в Іонічному морі на заході Греції.

— Це безпрецедентний випадок не лише у Греції, а й у водах Середземного моря, — каже Сотіріс Саксаміс, урядовець провінції Етолія і Акарнанія. — Аналізи вважають, риба, ймовірно, загинула від нестачі кисню. Не маємо жодних слідів токсичного отруєння.

Два тижні тому регіоном пройшли снігопади. Смерть риби могли зумовити зміни температури та рівня солі у воді. Рибні господарства по другий бік затоки не постраждали.

— У води моря потрапило багато прісної води. Це могли спричинити як снігопади, так і дамба, що розташована за чотири кілометри вверх затокою, — припускає Сотіріс Саксаміс.

Екологічні служби досі не дістали з води всієї мертвої риби. Майже 300 т її знаходиться на глибині понад 19 м.

Затока Амвракікос перебуває під особливою охороною міжнародних екологічних служб. Місцеві жителі вимагають негайно очистити води — риба вже почала гнити, затока забруднюється.

Зараз ви читаєте новину «800 тонн риби загинуло в Греції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі