середа, 05 березня 2008 18:46

70-сантиметрова мати народила 45-сантиметрову дитину

33-річна американка Стейсі Ґеральд зі штату Кентуккі має 70 см зросту. Днями вона народила дівчинку у 45 см.

У Стейсі Ґеральд складна генетична хвороба — остеогенез. Від цього кістки людини стають ламкими, легені слаборозвинуті, рано припиняється ріст. Лікарі казали, що вона ніколи не народить дитину — вагітність може вбити її. Однак Ґеральд уже вдруге стала матір"ю.

Перша донька Кейтрі народилася півтора року тому. Дитина має такий самий діагноз, що і мати. Проте друга дівчинка, яку назвали Мек"ю, з"явилася на світ здоровою і матиме нормальний зріст.

— Лікарі запевняли, що при моєму розмірі дитина під час вагітності тиснутиме на легені та серце і зрештою ми помремо обоє, — говорить Стейсі. — Але я вірила, що все буде гаразд.

При вазі 23 кг жінка набрала під час вагітності ще 9 кг.

— Я почувалася картоплиною з руками і ногами, — розповідає прикута до інвалідного візка мати.

Ґеральд зауважує, що не впоралася би без підтримки і допомоги 25-річного чоловіка Віла, який готується стати священиком.

— Я пишаюся своєю дружиною, — каже Віл. — Вона чудова мати. Найкраща для моїх дітей. У майбутньому ми хотіли би ще сина.

Стейсі Ґеральд намагається якомога більше тримати доньку на руках. Боїться, що скоро дитина стане завеликою для неї.

Зараз ви читаєте новину «70-сантиметрова мати народила 45-сантиметрову дитину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі