четвер, 11 березня 2021 06:15

69-річній матері не віддали 4-річних дітей

69-річну Мауріцію Ібанез верховний суд Іспанії повторно визнав нездатною дбати про її 4-річних близнючок. Дітей забрали за два тижні після народження 2017-го. Відтоді судиться за право виховувати їх.

64-річною Мауріція зробила штучне запліднення у США. Іспанські лікарі відмовилися проводити процедуру. За три роки до того соціальні служби вже забирали в жінки 4-річну доньку. Бланка також народилася після штучного запліднення. Зараз живе в Канаді з родичами.

— Мауріція не могла піклуватися про малюків, — говорить соціальна працівниця Марія Сантес. — Не слухала лікарів, не йшла на контакт. Залишати з нею новонароджених Марію і Габріель було небезпечно. Ми керувалися не віком жінки чи її рішенням народити ще дітей, а об'єктивними обставинами. Мати не мала близьких родичів, ні з ким не спілкувалася, від підтримки відмовлялася.

Мауріція підписала угоду із соціальною службою. Та надавала їй цілодобового помічника. Мав допомагати прибирати й доглядати за дітьми. Але за 10 днів комісія вирішила, що дітям краще рости в прийомній родині з правом матері в майбутньому забрати їх.

— Мауріція весь час судилася за дітей. Але нічого не змінювала у своєму житті. Кожна перевірка доходила висновку, що маленькі діти не можуть рости в таких умовах. Жінка каже, що знову вимагатиме опіки за два роки. Навряд чи суд прийме інше рішення.

Мауріція була чиновницею. Її відправили на пенсію у 60 років через психічний розлад. Почала розповідати родичам, що збирається народити. Тоді її сестра звернулася до суду. Хотіла визнати жінку недієздатною. Просила забрати в неї паспорт, щоб та не поїхала за кордон робити штучне запліднення. Суддя відмовив їй. Мауріцію тоді визнали достатньо здоровою.

Зараз ви читаєте новину «69-річній матері не віддали 4-річних дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі