середа, 27 квітня 2011 00:15

476 в'язнів утекли через підземний тунель

25 квітня під час ранкової перевірки у в'язниці "Сарпоса" в афганському місті Кандагар недорахувалися 476 ув'язнених. Більшість із них — таліби, яких засудили за теракти і збройні напади.

У одній із камер виявили вибиту дірку в підлозі діаметром 1 м. Яма завглибшки 1,5 м була прикрита молитовним килимком. Підземний тунель прорили до будинку поряд із в'язницею. Лаз завдовжки 320 м прокопали в обхід контрольно-пропускних пунктів, сторожових веж і бетонних парканів із колючим дротом.

— Друзі кількох арештантів рили з того будинку назустріч, — розповідає Мухаммед Абдулла, якого посадили на два роки за захоплення зброї. Він не тікав, бо до закінчення терміну йому залишилося півроку. — Нам передали дублікати ключів від камер. Уночі ми відчинили двері й випустили в'язнів.

Люди по черзі, по четверо-п'ятеро заходили у тунель. На виході їх чекали вантажівки.

— Утекли 476 політичних в'язнів. Їх розшукуємо, — говорить начальник в'язниці Гулам Дастагір Майяр. — Невідомо, чому охоронці не чули, як пробивали бетонну підлогу в камері. Мабуть, їх підкупили.

Щоб вирити тунель, знадобилося щонайменше п'ять місяців.

У в'язниці утримують 1200 людей. Три роки тому на контрольно-пропускному пункті підірвався смертник. Утекли 900 арештантів. На відбудову зруйнованих стін витратили кілька мільйонів доларів.

У вівторок в обід повідомили, що 65 утікачів затримали.

Зараз ви читаєте новину «476 в'язнів утекли через підземний тунель». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі