четвер, 04 травня 2006 18:37

33-річний чоловік одружився зі 104-річною жінкою

Автор: фото: AP
  Мухамед Нур Че Муса з дружиною Вук Кундор, яка показує свідоцтво про шлюб
Мухамед Нур Че Муса з дружиною Вук Кундор, яка показує свідоцтво про шлюб

33-річний Мухамед Нур Че Муса з малайзійського міста Куала-Теренґґану узяв собі за дружину 104-річну Вук Кундор. Це його перший шлюб, а от жінка до цього встигла вийти заміж аж 20 разів.

Мухамед розповідає, що після служби в армії у пошуках заробітку постійно мандрував країною. Якось доля завела його у містечко Куала-Теренґґану. Сюди туристи з усього світу приїжджають подивитися на пам"ятки стародавньої малайзійської культури і найбільше в Азії штучне озеро. Тут чоловік знайшов роботу в сувенірній крамниці.

Із Вук познайомився рік тому. Жінка викликала в нього почуття жалю. У старенької не було ні дітей, ні рідних. Час від часу допомагав їй. І швидко зрозумів, що Вук — надзвичайно мудра. Якщо день минав без спілкування з нею, Мухамеду ставало важко. Так почуття жалю переросло в повагу, а згодом і в любов до 104-річної жінки.

— Це воля Аллаха, — каже Мухамед. — Мої наміри щодо Вук дуже серйозні. Я одружився не заради грошей, бо їх у неї немає. Єдине її надбання — це глибокі релігійні знання.

За розмовами про релігію і проводить більшість часу подружжя. Вук ділиться з Мухамедом своєю мудрістю і досвідом, а той учить її читати тексти, написані новим латинським шрифтом.

Я одружився не заради грошей

Чоловік каже, що після одруження знайшов мир і спокій. Він представив дружину знайомим і родичам.

— Я сподіваюся, що люди позитивно сприймуть наші стосунки, — говорить Вук Кундор. — Ми ж не порушили заповідей Корану.

У Малайзії, країні на півдні Малаккського півострова, проживають 26 мільйонів людей. Із них 60 відсотків сповідують іслам. За правилами цієї релігії чоловік може мати стільки дружин, скільки зможе прогодувати. Однак Мухамед Нур Че Муса поки не збирається брати новий шлюб. Каже, що і так щасливий.

Шлюби бувають різними

За останні сто років найчастіше одружувався американець Ґлін Вулф — 29 разів. Найкоротший його шлюб тривав 19 днів, найдовший — 7 років. Останньою його дружиною стала жінка, яка до того була одружена 22 рази.
Найдовше живуть у шлюбі Ліу Юнь-янь, 102 роки, та Янь Ван, 103 роки, з Тайваню. Вони разом уже 85 років.
Один із найкоротших шлюбів був у американської співачки Брітні Спірс з її другом дитинства Джейсоном Александером. Він тривав 55 годин.
А найдивнішим шлюбом можна назвати скандал в одному з сіл африканської країни Судан. Рада старійшин села змусила чоловіка на ім"я Томба одружитися... з козою. Його зловили на тому, що він вступив із нею у сексуальні стосунки. До того ж чоловік був змушений заплатити господарю кози $70.

Зараз ви читаєте новину «33-річний чоловік одружився зі 104-річною жінкою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі