четвер, 04 березня 2010 19:49

200 танків покинули в лісі

200 танків Т-80 залишили російські військові поблизу села Калінінське Свердловської області.

Місцеві розповідають, що машини стоять там з осені минулого року.

— Ми спочатку дуже здивувалися. Думали, що це якісь маневри,— каже 30-річний Павло. — А тоді придивились — усе засипано снігом, жодних слідів. Напевно, давно ніхто тут не з"являвся. Жодної охорони! Це ж можна сідати, заводити, їхати, і ніхто навіть не помітить.

Селяни боялися за дітей, які пробирались усередину танків через незачинені люки. Ніхто не знав, чи не було там вибухівки або радіоактивних речовин.

Після того, як про техніку стало відомо в усій області, міністерство оборони Росії обгородило машини парканом. Тепер селяни, які щодня добираються на залізничну станцію, мусять обходити їх через сусідній цвинтар. Військові поспіхом обчищають танки від снігу і криги. Кажуть, за кілька днів перевезуть їх в інше місце. Територію оголосили військовим об"єктом.

— Вони не покинуті. Відбулася планова передислокація військової техніки з іншого гарнізону, — пояснює працівник прес-служби місцевого військового округу, Дмитро Бурдаков. — До середини березня їх власним ходом перемістять на базу зберігання.

Зараз ви читаєте новину «200 танків покинули в лісі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі