четвер, 10 листопада 2011 00:00

11 пенсіонерок роздяглися для календаря

11 норвежок знялися для еротичного календаря на 2012 рік. Ініціювала фотосесію пенсіонерка 69-річна Маріт Хаслестад із норвезького Хортена.

— Цим календарем хочемо привернути увагу громадськості до літніх жінок, — каже Маріт. — Бажаємо показати, що жіноча краса в будь-якому віці є неперевершеною. Літня жінка покривається зморшками і сивиною, але з віком краса просто стає зрілішою.

Маріт — огрядна, заклала сиве волосся на потилицю. Фотосесію влаштувала в покинутому будинку в лісі. Знімки робила Ніна Гундерсен, 47 років. Літніх моделей знімала серед поля, лісу і порожніх кімнат.

— Спочатку я боялася роздягатися. Не знала, як на це відреагують мої діти й онук, — згадує Маріт. — Із сином не наважилася порадитися. Поцікавилася реакцією доньки і невістки. Вони зраділи за мене. Перед зйомкою хотіла сісти на дієту, але фотограф Ніна заборонила. Через це шкіра стала б блідою. Вона знімала мене 7 годин. Уперше так довго я сиділа голою. Трохи змерзли ноги, але мистецтво варте такої жертви.

Елен Стампе, 80 років, позувала лежачи в зерні. Руками затулила груди.

— Я хотіла наростити волосся і зафарбувати сивину, але організатори зйомки виступили проти цього. Я ношу капелюшки, щоб сховати лисину. Перукарі начесали мені чуб, але Ніна вирішила сховати мою голову в зерні. Боюся, аби мене голою не побачив правнук Серж. Календар удома вішати не буду.

Наймолодша учасниця фотосесії 51-річна Маріт Борх Бекер знялася для сторінок "Березень" і "Жовтень": у хустці біля стіни і на колінах, виставивши наперед бюст. Вона має параметри 95-70-95. Торік розлучилася з чоловіком.

— Він був у мене третім, я в нього — п'ятою. Алекс знайшов собі на чотири роки молодшу. Два тижні не ночував удома. Потім повернувся, але я не зуміла йому пробачити зраду. Більше заміж виходити не буду, хоч пропозиції роблять часто. Я вже не в тому віці, щоб одягати весільну сукню. Усі жінки під час фотосесії мені заздрили. Маю ідеальну для свого віку фігуру й необвислі груди, бо ніколи не переїдала і займалася спортом. Не пам'ятаю, які на смак картопля і торт. Люблю салати і приготовлене на пару м'ясо. Якщо хочеться солодкого, їм джем. Донька вже доросла. Хотіла, щоб я сиділа з онуками, але я не маю часу, тому порадила їй знайти няню. Двічі на тиждень ходжу в басейн. Маю дві роботи і безкоштовно труджуся у трьох соціальних службах. Сплю 5–6 годин на добу. Цього достатньо, щоб розгладилися зморшки.

Календарі продаватимуть у книгарнях за 150 норвезьких крон. Це майже 230 грн. Зібрані з продажів кошти направлять на лікування жінок, хворих на рак грудей.

— Здійснила стару мрію, — ділиться Елен Стампе. — Із 12 років хотіла стати моделлю, але через низький зріст дорога на подіуми для мене була закритою. У ніч перед фотосесією спали дві години. Готувалися. Купили найдорожчу білизну, а заставили зняти з себе усе.

Ірен Гран, 79 років, у норвезький Гортен переїхала з Парижа. Там до 30 років працювала моделлю.

— Усі думають, що модельний бізнес — це слава і гроші. А знаєте, яка там конкуренція? Під час одного з показів суперниці насипали мені у босоніжки голок. Тричі рвали колготки. Раз хотіли обрізати волосся. Я заснула у гримерці. Подруга взяла ножиці і хотіла відітнути мою косу. У неї було рідке волосся, тому заздрила мені змалку. Ще одна хороша знайома "спалила" мене перед чоловіком. Я не зізнавалася йому, що знялася в еротичній фотосесії для одного глянця у Німеччині. А вона знімки Ендрю на роботу принесла. Він ревнивий був. Покинув мене й одружився з нею. Після цього я не заводжу подруг.

Зараз ви читаєте новину «11 пенсіонерок роздяглися для календаря». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі