неділя, 18 лютого 2024 07:01

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ вийшли з Авдіївки через бездіяльність Конгресу США - Байден

ЗСУ вийшли з Авдіївки через бездіяльність Конгресу США - Байден
Президент США Джо Байден звинуватив Конгрес у бездіяльності. Фото: gettyimages.com

Під час телефонної розмови із українським президентом Володимиром Зеленським президент США Джо Байден звинуватив Конгрес у бездіяльності.

Саме це, за його словами, зумовило вихід ЗСУ з Авдіївки, повідомляє пресслужба Білого дому.

Американський лідер наголосив, що бездіяльність Конгресу призвела до перших помітних успіхів російських військ на фронті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Допомогу Україні пропонують зменшити. У США представили новий законопроект

"Українські військові були змушені піти з Авдіївки після того, як українським солдатам довелося унормувати боєприпаси через скорочення запасів внаслідок бездіяльності Конгресу, що призвело до перших помітних успіхів Росії за останні кілька місяців", - сказав Байден.

Він також закликає Конгрес до негайного ухвалення законопроекту про додаткове фінансування національної безпеки для поповнення запасів українських сил.

При цьому Байден заявив про необхідність покласти витрати на російський уряд, щоб таким чином притягнути його до відповідальності за свої дії.

Сполучені Штати Америки й надалі планують рішуче підтримувати Україну зброєю.

Окрім того, проводитимуть навчання та забезпечуватимуть українські війська фаховими порадами щодо застосування західної тактики ведення бойових дій. Про це заявив речник Пентагону генерал Патрік Райдер.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ вийшли з Авдіївки через бездіяльність Конгресу США - Байден». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі